werk in opdracht

Ieder beeld is onderdeel van een groter verhaal. Wie wil je bereiken, wat is je boodschap? En dan zijn er wensen van jou, of de organisatie waar je werkt. Is er een beeldtaal, huisstijl, en wat is jullie uitstraling? Met al die elementen hou ik rekening. Ook kijk ik naar de toepassing van het beeld. Hoe ga je het beeld gebruiken en hoe combineer je het met andere communicatiemiddelen? Ik zet graag mijn creativiteit in om te zorgen dat al die elementen kloppen. Om zo beelden te realiseren die echt impact hebben.

Lees meer over vrij werk

Vaak is het fijn vooraf te weten wat je van een fotograaf kunt verwachten. Ik werk vaak met schetsen om te laten zien wat ik voor ogen heb. Hierbij komt mijn tekenvaardigheid van de Design Academy goed van pas. Hieronder een voorbeeld van een campagne van de WUR Library waar we de locatie hebben gezocht, samen stap voor stap het beeld hebben bedacht, geconceptualiseerd en uiteindelijk hebben gerealiseerd.

portret promovendus phd-er Jurjen Poeles Fotografie campagne beelden Wageningen University & Research Library locatie universiteit bibliotheek testimonial WUR

‘Wij willen laten zien hoe veerkrachtig onze medewerkers zijn.’ ‘Wij willen de innovativiteit van onze organisatie verbeelden’. Wat is het leuk om samen te zoeken naar dè manier om een boodschap te verbeelden. Bijvoorbeeld voor BERG. Hoe verbeeld je de pay off ‘ inspiring active play’? Door te laten zien hoe gaaf de producten zijn en wat je er allemaal mee kunt doen. Daarom ga ik vaak op avontuur met een enthousiast productieteam, modellen, skelters en trampolines naar geschikte locaties. Samen zoeken we naar de beste manier om te laten zien dat deze producten je fantasie de ruimte geven en je uitdagen je grenzen te verleggen.

Jurjen Poeles fotografie Berg Toys trampoline sport speelgoed actief buiten lifestyle outdoor

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Duizend is misschien wat veel, maar het creatieve en associatieve brein van mensen maakt dat je met een enkel beeld een heel verhaal kunt vertellen. Dat gegeven pas ik graag toe in mijn werk. Zo mocht ik voor MTD-landschapsarchitecten medewerkers in beeld brengen. Maar we wilden ook wat persoonlijks vertellen, hun karakter laten zien. We vroegen hen een blad te zoeken dat symbool stond voor henzelf. Het resultaat, een karaktervol tweeluik, zie je hieronder.

Frank
Frank Meijer landschapsarchitect architect portret karakter zwart wit mtd landschapsarchitecten Jurjen Poeles fotografie
Willian haar klaver
Jurjen Poeles fotografie landschapsarchitect architect portret karakter zwart-wit mtd landschapsarchitecten
Jona
Jurjen Poeles fotografie Jona Geers landschapsarchitect architect portret karakter zwart-wit mtd landschapsarchitecten
Frank Meijer landschapsarchitect architect portret karakter zwart wit mtd Jurjen Poeles fotografie
Frank zijn klimop
Jurjen Poeles fotografie landschapsarchitect architect portret karakter zwart-wit mtd landschapsarchitecten
Willian
Jurjen Poeles fotografie Jona Geers landschapsarchitect architect portret karakter zwart-wit mtd landschapsarchitecten
Jona zijn eik
Ga omhoog